Vi finns till för alla som har en idé
som de vill utveckla.

Här, i Inkubatorn, landar de som kommer till Peak Region Science Park med en ny idé. Vi har två affärsrådgivare ute i kommunerna som som lotsar dig och ditt företag på en spännande och rolig resa där vi tillsammans strävar efter att gå från idé till verklighet. I en kreativ miljö bland andra spännande entreprenörer växer många nya företag fram. Kanske du är en?

Tillsammans arbetar vi för starkare företag i hela Jämtlands län!

Jämtlands kommuner (Bräcke, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre, och Östersunds Kommun)  ingår i en nysatsning för att skapa flera starka och hållbara företag i regionen, ett initiativ som drivs av Inkubatorn med medverkan av ALMI. Detta genom ett regionalfondsprojekt, Innovation Champions. Denna satsning finansieras av Region Jämtland Härjedalen, Tillväxtverket, Almi och kommunerna Bräcke, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund.

eulogo_v_rgb

Logga-liggande-Region_Jamtland_Harjedalen_RGB

 

 

 

 

Tack vare erfarna rådgivare, beprövade verktyg och gedigna nätverk hjälper Inkubatorn företag och personer – som gärna tänker lite nytt – att utveckla sina affärsidéer, produkter, och/eller tjänster.

Arbetar du på ett företag eller är du en entreprenör/blivande entreprenör? Har du en idé liggandes i skrivbordslådan eller som gror i ditt huvud? Vill du gärna utveckla denna idé och behöver hjälp på traven?

Då kan du få besök och rådgivning av Kim Strömmer och Jan Stala, Inkubatorns affärsrådgivare i respektive Östra Jämtland och Västra Jämtland.  Dessutom förmedlar de ALMI:s resurser och andra värdefulla kontakter på plats där du arbetar och/eller bor.

Vill du veta mer så kontakta din lokala näringslivsrepresentant eller ta direkt kontakt med oss på Inkubator!

Vi finns för dig!

Oavsett om du har en idé, vill fråga något eller använda oss som bollplank, tveka inte, ring oss!

Pelle Simonson
070-336 03 49

Jan Stala
070-627 60 05

Läs mer här
En idé behöver inte vara märkvärdig eller speciell för att utvecklas till något bra, men lite nytänk behövs och gärna kring något som inte finns på marknaden idag. Du som har idén har med fördel starka kopplingar till ett företag som du kanske driver eller arbetar på. Inkubatorn stödjer alla innovationer med att skapa ett tydligt koncept och att verifiera och testa den. En del projekt vi arbetar med blir kortvariga och andra blir långvariga och utvecklas till framgångsrika bolag som skapar nya arbetstillfällen och andra positiva effekter.

Alla som vill testa en ny idé är välkommen att kontakt oss på Inkubatorn, vi har två ansvarig för varsina 4 kommuner. I västra Jämtland arbetar Jan Stala och i östra Jämtland arbetar Kim Strömmer. De affärsidéer och bolag som kommit lite längre och som har en innovativ affärsidé med stor potential kan bli föremål för att bli antagen som ett Inkubatorns 10 bolag. Så vad du än har för idé i byrålådan som inte förverkligats än släng iväg ett mail eller slå en signal. Vi vill gärna träffa dig. Kanske kan inkubatorn vara nåt för dig!

EN INKUBATOR

bistår entreprenörer och innovatörer som strävar efter att nå ut med en idé eller en produkt på marknaden. Med hjälp av affärsutveckling, rådgivning, nätverk och en kreativ arbetsmiljö med tillhörande kontorsservice är det många som når dit.

Vår Inkubator

Hos Peak Region Science Parks Inkubator har vi tillgång till de bästa verktygen som finns i världen för att kommersialisera idéer och vi har erfarna rådgivare inom olika expertområden som brinner för utveckling. Våra experter finns inom:

 • Försäljning-Kommersialisering
 • Marknadsanalys/verifiering
 • Kapitalanskaffning
 • Affärsjuridik
 • Strategisk Marketing
 • Personbedömning-teambuilding
 • Ekonomi och redovisning
 • PR
 • Mjukfinansiering
 • Pitch
 • Steg 1 – Idé och individ

  Steg ett handlar om att sätta formerna för idén. Vi tittar på styrkor och svagheter och hur hållbar din idé eller produkt är. Vi låter dig presentera idén för oss på Inkubatorn och vi hjälper dig att vända och vrida på din idé i syfte att komma ett steg längre. Idén går från att vara ett uppkast till någonting som har börjat få en tydlig riktning och struktur.

 • Steg 2 – Utveckla och testa

  Dags att titta på din affärsmodell och se hur idén ska bli lönsam. Du får testa upplägget mot tilltänkta kunder och partners. Vi stöttar arbetet med affärsmodellen och finansiering av tester och prototypframtagning. Vi skapar möten med representanter från näringslivet här i regionen som kan bestå av banker, företagare, revisionsbyråer, du får pitcha din affärsidé och affärsmodell och får konstruktiv feedback.

 • Steg 3 – Kommersialisera och göra affärer

  Inkubatorn stöttar dig och din idé i arbetet att hitta kunder och skapa affärer

Venture Cup är Sveriges ledande tävling

för dem som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Det startade som en affärsplanstävling men har sedan starten kommit att utvecklas till en process som hjälper tävlingsdeltagaren att ta sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept. Inom Inkubatorn följer vi Venture Cups koncept och vi jobbar för att alla våra inkubatorföretag ska delta i tävlingen.

Deltagarna väljer själv vilken kategori de vill tävla i, de är så pass breda att inga idéer utesluts ur tävlingen. Tävlingens tre moment går av stapeln vid tre tillfällen varje år och deltagarna kan därför kliva in i tävlingen när det passar dem.
I Venture Cup kan du tävla i följande kategorier:

 • Miljö & Energi, Människa & Samhälle
 • Life Science & Teknik samt Webb
 • Mjukvara & Media
0 miljoner kronor
33 miljoner kronor i ägarkapital, lån och bidrag har tillförts våra inkubatorföretag.
0 stycken bolag/idéer
Just nu arbetar vi med 83 bolag/idéer i våra Inkubatorprogram.
0 stycken inkubatorsföretag
Sedan starten har totalt 109 bolag varit ett inkubatorföretag hos oss.
0 miljoner kr
Alla 109 inkubatorföretag omsätter idag tillsammans 35 miljoner kronor per år.

Inkubatorns 10 bolag

Premium har tio platser för aktiebolag med en unik idé och som kan påvisa att de inom fem år kan omsätta minst 20 miljoner.
Till Inkubatorn tar vi in företag med stor tillväxtpotential, ofta har de bolagen arbetat med oss en tid och tagit sitt innovations projektvidare. Du måste redan ha ett aktiebolag, bör kunna påvisa att du inom fem år kan omsätta minst 25 miljoner och ha en resurs allokerad tidsmässigt till den idé som är under utveckling.

Det går inte att ansöka om att bli ett premiumbolag, men du kanske känner till något som du tror passar och vill tipsa oss?

Hör av dig till Pelle Simonson, tel. 070–336 03 49.

Det du får under din tid som premiumbolag är:

 • Månadsvis rådgivning med en dedicerad affärscoach.
 • Access till upphandlade affärscoacher.
 • Tillgång till ett stort nätverk av kunder, kapital och kompetenser inom olika områden relevanta för Start up och innovation.

Ett urval av våra premium bolag

Vill du kontakta oss?