Netgraph – Teknologilösning ger smarta gästnätverk

Det har blivit en självklarhet att alltid vara uppkopplad, såväl på jobbet som på fritiden. WiFi är ofta det första vi kollar när vi exempelvis checkar in på ett hotell. Men det handlar om mer än god kundvård att tillhandahålla ett trådlöst internet. Nu börjar företagen se nyttan med att knyta kunderna närmare sig genom ett eget gästnätverk. 

Christer Lundholm, Andreas Marklund och Jens Löfgren, som står bakom det nystartade företaget Netgraph, insåg snabbt potentialen för en flexibel, kundanpassad och kostnadseffektiv gästnätslösning.

– Två av oss jobbade då hos en större telecomoperatör i landet, TDC, och brann för ny teknik. Men det fanns ingen vilja att utveckla den här typen av tjänst inom företaget. Så vi startade ett eget, berättar Christer. Eftersom de redan skannat av marknaden för en stor hotellkedjas räkning, visste de att de skulle kunna göra det bättre själva. Och framför allt utan att kunden behöver investera i ny teknik. Tillsammans med Jens Löfgren, som är systemutvecklare, kunde man kombinera sina olika kompetenser och påbörja arbetet med att utveckla den nya lösningen.

Efter diskussioner med Skistar, som låg i startgroparna för att införa WiFi på sina anläggningar, startades 2014 ett pilotprojekt i Åre och Sälen.

– Det föll väl ut och året efter togs det vidare till Skistars alla destinationer. Det bygger på en avancerad lösning där gästnäten kopplats ihop och gör det enkelt för gästen att använda. Nu kan besökare logga in i exempelvis Hammarbybacken och sedan automatiskt kopplas upp om de åker till Åre eller Sälen, förklarar Christer.

Idag har Netgraph kunder med olika inriktning och behov, bland annat Holiday Club, Jämtkraft och Dalakraft. De är även underleverantör till sin gamla arbetsgivare TDC. Närmast kommer de att förse hotellkedjan Elite hotels med trådlösa gästnätverk.

– Vår styrka är att vi inom en dag eller några timmar kan få igång en högpresterande lösning. Det vi gör är att addera molnbaserad logik till befintliga nätverk. Vi kan dessutom koppla ihop flera nätverk till samma logik så det upplevs som ett väldigt stort samman-hängande nätverk för gästerna. Vi erbjuder förutom alternativ för hur man bemöter, ansluter och följer upp besökare i sitt gästnät, även nytänkande kring hur man bygger kommunikation och nätverk.

Världsklass

Att Netgraph har produkter av världsklass fick de bekräftat när de bland 1600 entreprenörer placerade sig bland topp 50 i internationella Pioneers Challenge och topp 30 i Cisco Entrepreneur in Residence.

Företag: Netgraph
Idébärare:
Christer Lundholm
Andreas Marklund
Jens Löfgren
Related Projects
Vill du kontakta oss?