Peppster – träningsapp för bättre prestation och hälsa

Peppster är ett digitalt verktyg för tränare och idrottare som gör träningen enklare att planera, registrera och följa upp. Dessutom kan alla funktioner kring idrottaren samlas och ge en gemensam bild för att lättare kunna justera och optimera träningen.

Fördelarna med appen är att den kan anpassas till olika typer av idrotter och systematiskt fyllas med data som finns tillgänglig för idrottaren, tränaren och andra inblan-dade. Det gör det möjligt för exempelvis en sjukgymnast att se vilken typ av träning som föranlett en skada. Här kan man även utläsa dagliga värden, vad man ätit, hur man sovit.

– Det går också att förebygga överträning, något som är vanligt förekommande, berättar Maria Svensson-Wiklander, vd för Noc Webbyrå och styrelseordförande i Peppster. Appen fungerar både online och offline, vilket är praktiskt när man är på träningsläger utan mobiltäckning. Det hela började för fem år sedan med webbyrån Nocs stora intresse för träning. De såg behovet av en användarvänlig tjänst som kunde hantera information mer effektivt.

– Fredrik Carlén tävlade då i triathlon på elitnivå och i samband med hans träning fick vi idén att göra en egen tjänst. Vi såg att det fanns massor för motionärer men inget bra för eliten. De jobbade med Excelark. När jag flyttade från Linköping till Östersund fick jag bra kontakter och vi ansökte om att bli ett In-kubatorföretag. Här är det nära mellan idrott och forskning, så vi har haft lite medvind, säger Maria.

Produkten har sedan utvecklats och testats i samarbete med idrottare inom flera olika idrotter. Den har bollats med tränare, mentala coacher, sjukgymnaster och andra kringfunktioner.

– Vi har också haft ett projekt tillsammans med Jämtlands Gymnasium, där en pilotgrupp på 20 skidåkarelever och deras tränare använt sig av appen. Det har gett mycket, eftersom eleverna har stor digitalvana och tränarna är väldigt nyfikna och intresserade, fortsätter Maria.

Sedan en tid tillbaka är även Fredrik bosatt i länet, sedan han flyttat till Åre med sin familj. Han tränar fortfarande, men är inte aktiv i landslaget. Han är vd för Peppster, som är helägt av Noc. I höstas gjordes en första lansering av Peppster och intresset har varit stort. Man fick mycket respons från användarna och har varit tvungna att bromsa försäljningen för att komma ikapp med utvecklingen.

– Vi har en hel del utvecklingsarbete kvar att göra och behöver anlita fler utvecklare. Vår ambition är att försäljning av tjänsten, på längre sikt, ska ske per automatik via olika digitala kanaler. Därför jobbar vi just nu med en affärsutvecklare som ska hjälpa oss med relationsbyggande, digitala strategier, avslutar Maria.

Målet
är att genuint tillföra något som gör skillnad för dem som använder appen – för att få bättre, starkare idrottare som presterar och mår bra.

Företag: Peppster
Idébärare: Noc Webbyrå
Related Projects
Vill du kontakta oss?