SoLab var ett initiativ inom Peak Region Science Park i Östersund fram till 2015.

Vi jobbade aktivt med att fånga upp idéer som kunde lösa samhällsproblem och som gör världen till en bättre plats.
Peak Region Science Park har under 2013 – 2015 fått finansiell förstärkning från Tillväxtverket att fördjupa verksamhet inom sociala innovationer och samhällsentreprenörskap. Tanken med projektet var att skapa djupare kunskap inom Peak Region Science Park och bygga en förståelse kring hur vi kan arbeta vidare för att på bästa sätt stötta idébärare med samhällsnyttiga idéer.
Under det senaste året har viktiga nätverk med andra i Sverige upprättats för att på ett effektivt sätt kunna dra nytta av vad andra gör eller kunna slussa idébärare till rätt nätverk. Intresset för rådgivning har varit stort och vi jobbar hela tiden med att hitta rätt metoder och arbetssätt för att kunna stötta alla som har fantastiska idéer om hur vi ska förbättra samhället. Vi finns naturligtvis kvar inom den ordinarie verksamheten Inkubatorn om du nu vill bolla din idé vidare!

Visst är du en samhällsentreprenör!

Är du övertygad om att din idé kan förbättra människors liv och dessutom bli en hållbar och vinstgivande verksamhet? Då bär du på en social innovation, och du är definitivt en samhällsentreprenör. För att att förverkliga idén krävs en stark drivkraft och du måste vara villig att jobba hårt för att rubba traditionella samhällssystem. En äkta samhällsentreprenör orkar gå emot strömmen – och vet att det är mödan värt.
  • Ida Asp
    Ida AspAffärsutvecklare Inkubatorn

    Ida är affärsutvecklare på Inkubatorn och grundare till initiativet SoLab. Detta initiativ var en satsning på sociala innovationer som har bidragit till att Ida idag kan stötta många olika entreprenörer och idéer. Hennes erfarenhet, sociala kompetens och stora kontaktnät är ovärderligt för alla som har en innovation. Hennes jobb handlar om att tillhandahålla verktygen och hitta vägarna som kan förvandla innovationerna till hållbara och vinstgivande företag. Hör henne berätta om sitt jobb, varför hon brinner för det och vad som gör nätverksbyggande så oerhört viktigt.

    ida.asp@peakregionsciencepark.se 
    +46(0)70-646 54 26

Några av våra idébärare.

Låt dig inspireras av dessa duktiga entreprenörer. Kanske kommer även din idé att finnas här inom kort.

Vår uppgift är att vara bollplank och stöd för dig!

Tveka inte, hör av dig till oss, tillsammans kan vi hitta lösningar!
Vi ställer de rätta frågorna, tillhandahåller verktygen och skapar möjligheterna.
Vill du kontakta oss?